INGA FLER SKÄGGIGA
GUBBAR I GRANEN

Tillsammans med illustratören Stina Persson har vi på Hungerprojektet tagit fram juldekorationer med fem starka kvinnor som förändrat världen till det bättre. Julgranen är julens mittpunkt, där förväntningar införlivas och glädje samlas. Därför är det självklart för oss att de här starka kvinnorna ska en central roll i jul. För vi vet att när kvinnor stärks så skapar de en långsiktig och hållbar förändring för samhällena de lever i.

HP_webb_kop3

ALL FÖRÄNDRING
BÖRJAR MED KVINNOR

När du ger en julgåva till Hungerprojektet stärker du kvinnor i utsatta delar av världen. Gåvan hjälper oss i kampen för att avskaffa hungern till år 2030, för vi vet att när kvinnor stärks så förändrar de världen till en bättre plats. Om till exempel kvinnliga jordbrukare skulle få samma resurser som män skulle antalet hungriga minska med upp till 150 miljoner människor.

Som tack för en julgåva på 200 kronor skickar vi dig juldekorationer som gåvobevis – fem porträtt på fem starka kvinnor som har förändrat världen. En bra julklapp att ge bort eller ett bra pynt till hemmet. Huvudsaken är att släkt och vänner får något fint att se upp till i jul.

90_Konto_vit

OBS! Vi kan inte garantera leverans innan jul. Du kan också besöka vår gåvoshop för digitala gåvobevis som levereras direkt till din e-postadress och som kan skrivas ut hemma.

MÖT KVINNORNA

Marie Curie 1867–1934
Första kvinnan att vinna inte bara ett, utan två nobelpris. Hon blev dessutom den första kvinnliga professorn på Paris universitet och var även med och utvecklade de första röntgenapparaterna.

Harriet Tubman 1822–1913
Frihetskämpen som gav allt i kampen mot slaveriet, rasismen och för kvinnors rättigheter. Hennes engagemang för människors lika värde förändrade världen till en bättre plats.

Geeta Rao 1981–
Ordförande i ett lokalt byråd i Rajasthan, Indien, där hon aktivt arbetar för att förbättra flickors förutsättningar. Hon har bland annat inrättat en förordning som har satt stopp för barnäktenskap.

Henrietta Leavitt 1868–1921
Astronomen som upptäckte vad som skulle bli en av hörnstenarna i modern astronomisk vetenskap. Nu kunde vi för första gången mäta avståndet mellan olika galaxer och storleken på universum.

Wendela Hebbe 1808–1899
Sveriges första kvinnliga journalist. Med sin förmåga att leva sig in i nödställdas situation, motbevisade hon fördomar och krattade banan för framtidens journalistik.

Möt årets illustratör:

STINA PERSSON

Stina Persson är en internationellt erkänd och hyllad illustratör och konstnär. Stina är bosatt i Stockholm efter många yrkesverksamma år utomlands i bland annat Italien, Japan och USA. Hennes imponerande karriär har kantats av prestigefyllda uppdrag för kunder och privatpersoner och hennes konst har ställts ut över hela världen.

Stina har studerat konst i Perugia och modeillustration i Florens och har även en examen från Pratt Institute i New York. Hon har tilldelats Society of Illustatorns Student Scholarship 1996 och 1997. Sedan dess har hon framgångsrikt arbetat med kunder så som: Louis Vuitton, Coca Cola, Sony Music, Absolut Vodka, BMW, Microsoft, L’Oreal, H & M, Uniqlo, DKNY, Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, W Magazine, Veuve Clicqout.

Illustrationerna, som görs i bläck och akvarell, kännetecknas av hennes unika mix av edge och elegans där motiven ofta porträtterar kvinnor.

OM HUNGERPROJEKTET

All förändring börjar med kvinnor. På Hungerprojektet kämpar vi för att avskaffa hungern till år 2030 genom att stärka kvinnor i utsatta delar av världen. För hunger handlar om så mycket mer än bara mat – det handlar om jämställdhet, utbildning och möjligheter. Om till exempel kvinnliga jordbrukare skulle få samma resurser som män skulle antalet hungriga minska med upp till 150 miljoner människor.

Vi vet att när kvinnor stärks förändrar de världen till det bättre. Därför verkar Hungerprojektet för att stötta kvinnor som skapar långsiktig och hållbar förändring för samhällena de lever i. Våra program finns i tolv länder i Afrika, Asien och Latinamerika och vårt arbete når i dagsläget 17 miljoner människor.

info@hungerprojektet.se
08-735 23 30